[04-Dec-2018 23:17:22 Europe/Zagreb] PHP Fatal error: Call to undefined function add_action() in /home/internet/public_html/wp-content/themes/founder/inc/customizer.php on line 4 O stažisti - Internet stažista Skip to content →

O stažisti

Pre svega…

Mislim da smo svi pomalo internet stažisti i da je važno da imamo taj stav da konstantno učimo o svemu digitalnom. Svako ko misli da nema šta više da uči o internetu i na internetu, možda ovo nije mesto za vas.

Kratko o meni

Zovem se Dejan Radeka. Psiholog po obrazovanju, preduzetnik po ubeđenju, Džedaj po veroispovesti. U IT industriji radim ravno 6 godina kao product manager. Jedan od tvoraca TEDxNoviSad konferencije. Sa sestrom sam pokrenuo Parče – mali porodični biznis koji nudi sočno drugačiji doručak. Pobornik startapizma. Kad imam vremena, bavim se amaterskom fotografijom. Više o meni pogledajte ovde.

O blogu

Ideja za blog, kao i sam naziv, Internet stažista nastali su još 2012. godine, sa mojim prvim zaposlenjem u IT industriji. Prvobitna namera mi je bila da kao ne-programer pišem o svojim iskustvima u IT industriji (i to će svakako biti jedan manji deo ovog bloga). Međutim, nekoliko meseci kasnije, kada sam postao product manager, imao sam ogromnu potrebu za praktičnim znanjima i veštinama koje čine jednog dobrog product managera. Tada je ideja i pivotirala u pravcu bloga o ličnim iskustvima i iskušenjima u product managementu.

Product management u IT industriji je u principu još prilično mlada disciplina, u Srbiji pogotovo, jedva i da postoji. To je ujedno i cilj ovog bloga, da posluži kao skup iskustava i znanja, i ako je moguće, da lokalno podstakne i promoviše razvoj product managementa u IT industriji.

Na ovom blogu iznosim svoja iskustva i mišljenja, osim ako nije drugačije navedeno. Daleko od toga da mislim da je sve što okačim ovde jedina moguća istina. Vrlo verovatno će mi se mišljenje i menjati vremenom, štaviše, zbog toga je ovaj blog upravo i pokrenut. Zbog toga sam uvek zainteresovan za iskustva drugih product managera/ownera, da učim od njih i da razmenjujemo iskustva i mišljenja. Ovaj blog je upravo pokušaj u tom pravcu: nudim svoja znanja i uvide, tražim konstruktivan feedback i razmenu mišljenja. Da budemo dobri product manageri, koji prave proizvode od vrednosti krajnjim korisnicima.

Ukoliko si i ti Product Manager/Owner, imaš šta da kažeš o tome šta i kako radiš, i još bolje, hteo/la bi da pišeš o tome, javi se da dopunimo ovu stranicu. ;)